Suhteline

Täitsin siin nädalapäevad tagasi ankeeti taotlemaks Austraalia kodakondsust.

Kuidagi tuli see teema jutuks ühe suurrahva esindajaga töö juures. Ja kuidagi tuli välja ka ka tõsiasi, et ma oleks seda kõike võinud teha juba üle poole aastat tagasi, kui mul neli aastat Austraalias olemist täis sai.

Minu lodev suhtumine ajas hiina poisi pilukil silmad imestusest suureks: aga mida sa nii KAUA oodanud oled?????

- eeeehm, mul aega ju küll, see pole elu ja/või surma küsimus ning ega kodakondsus pole jänes, et plehku paneb....

Mind üllatas selle hiinapoisi ootamatu suhteliselt sorav inglise keel, mida siis hakkas suust välja tulema, selgitades kui mandunud ma olen! Ma kuulsin ka tõsiasja, et kui tema oleks õiguslik, siis tema ei ootaks minutit kah, vaid teeks kõik, et saada kodakondlaseks kohe ja praegu ja võtaks seejärel kõik hüved, mis Austraalia valitsusel oma inimesele pakkuda on!!!!!!

Minusugune elukauge talutüdruk kohmas siis vastu, et mis need kirjeldamatud HÜVED siis on?????

Oh jah.... töötu abirahad, perekonna ja lastetoetused, invaliidsustasud, osaliselt kaetud elektri, gaasi ja telefoniarved, odavamad ravimid ja auto registreerimismaks jne jne jne. Pikk nimekiri, mille olemasolust mul aimugi ei olnud!!!!!

Ja kui ma küsisin, et kas ma peaksin siis end peadpidi kuhugi masina vahele sokutama, räsima teist natuke ja edasi elama poole peaga, et saada omale ilus elu?.... tuli vastus, ei, sa pead õigele arstile maksma!!!!!!!

___________________________________________________________________________

Ausalt, kes siin nüüd loll on???????

___________________________________________________________________________

Tegelikult polnud mul sel päeval energiat temaga rindu kokku pistma hakata ja tulist vaidlust tekitama. Kui mees on juba nii haritud ja veendunud hüvedesse uskuja, ega siis minu hale kiun seda ometi muuda....

Täna vaatasin oma paberikuhjakest laua peal ja mõtlesin endamisi, et miks ma üldse vaevan end selle kodakondsusega?

Vastus on ju iseendast aus: ma tahan olla Austraalia kodanik, kes armastab seda maad, panustab selle maa arengusse, koolitab tulevat põlvkonda, maksab oma maksud ja läheb valimispäeval valima (kas mäletate, Austraalias on valimas käimine kohustuslik ja kui jätad valimistele minemata, siis pead trahvi maksma!) tehes nii oma hääle kuuldavaks! Ja kui isegi täpsemaks minna, siis soovin ma ka tarbida Austraalias toodetud toiduaineid kohalikust toorainest ning tarbida kohalikku kultuuri. Ma annetaks loodusfondidele, kes toetavad kohalikke väljasuremisohus olevaid loomi, linde ja taimi. Ning kõige lõpuks oleks ma kõige uhkem Austraalia kodanik, sest mul on võimalus tähistada iga aasta oma sünnipäeva sündmusterohkel Austraalia Päeval, kus õhtul lendavad taevasse sajad ilutulestikud! Ma ju elan selles riigis ja ma soovin selle riigi kestmist!

Ma aga olen kindel peale oma töökaaslase sõnavõttu, et ju minusuguseid aatelisi ullikesi palju ei kohta....

Taaskord, palju ilusaid inimesi ja arvamusi seinast seina.

Panen oma ankeedi täna posti. Aamen!

... ja kas ma mainisin, et kogu see pikk nimekiri hüvedest jätab mind endiselt külmaks?






Kommentaarid