Rikastav kogemus

Kuna meie laps sai algkooliga lõpusirgele, siis tähendab see, et uus eluetapp, keskkool ootab ees!

Lapsele polnud sellest suurt sooja ega külma. Küll oleme aga meie Antonioga olnud hõivatud selle suure muutuse korraldamisega.

Kooli valik oli nimekirjas esimene. ....ja seni lihtsam.

Esimene vanemate koosolek oli üks väheseid kordi, kus ma ei ujunud nagu kala vees.
Nimelt algab iga üritus katoliku suunitlusega koolis PALVEGA.

Ent mis mina palvetest ja risti ette löömisest tean????? Antonio ei osanud mind ette hoiatada.... ja selleks hetkeks kui minusugusele jumalakaugele inimesesele kohale jõudis, mis toimub, siis rapsisin siia sinna oma kätega nagu hullunud tuuleveski, sel ajal kui kõik teised hardalt maha vaadates palvet lugesid ja korralikult risti ette lõid.... Ja nii see kordus ettehoiatamata KOLM korda!!!!!! Viimase palve ajal ei suutnud Anthony enam kaasa minna rahvaga, vaid muigas minu suunas ja teatas vehklevale veskimehele, et ega see, et sa palvet ei loe ja risti ette ei löö, on täiesti ok, sest kui sa ei usu jumalat, siis sa ei pea ka teesklema!!!!!

Milline kergendus!!!!!!!!!!!!!!!!


Teisel vanemate koosolekul olin juba targem ja lihtsalt istusin vaikides, kui ümberolijatel oli Jumalaga otseühendus......

Ent nende kahe koosoleku tulemusena meisterdasin omale valmis uhke tabeli, kuhu panin kirja kõik, mis vaja ja millal vaja!

Ja just selle tabeli abiga, saime me kõik asjad õigeks ajaks soetatud-teatatud-makstud. Jumal sel korral meile küll abikätt ei pakkunud, ent vaevalt ta soostuks minusugusele paganale üldse mingit tähelepanu pöörama!

Ja just selle tabeli pärast tuli meile majja ka iPad.... Meie kodune Samsungi tablet ei ole piisavalt hea sellele koolile ja seega andsime oma sõrme Apple maailmale.... Selles koolis on tegu esimese aastaga, kus on 100% üle mindud iPadi põhisele õppele, ehk siis ei mingeid raamatuid enam! (ma pole üldse kindel, et ma selle õppestiili fänn olen, aga mis mina vanainimene tean, omal ajal sai tindi ja sulepeaga kaigast veetud.....)

Ja just selle tabeli koolivormi puudutava lõigu abiga lükkasime reede hommikul oma  lapse koolivärava vahelt sisse.......

Laps oli päris elus ja elevil peale esimest koolipäeva. Ja meie hingasime kergendatult.

Täna oli siis teine päev koolis. Laps oli väga elus ja elevil peale koolipäeva lõppu.

Mina enam pea-aegu ei hinganud, sest... laks tegelikkusest lõi mu ootuste kaArdimaja suhteliselt upakile!!!!!

Ja mis ei sobi pildile?????


ARVAKE ÄRA!

Liikluskaos koolivärava ees, kui sajad lapsed hommikul kohale sõidutatakse ja siis kell 3 pealelõunat kokku kogutakse....

Täna hommikul tänasin oma eestlasele omast mittemingiljuhul hijlaksjäämist, mistõttu sättisin end üsna varakult teele.
Kui me siis 15 minuti hiljem (jah, 2,1km läbimiseks autoga kulus just selline arv minuteid!!!!!!) kohale jõudsime, siis sain napsata ära ilmselt viimase parkimiskoha umbes 300 m väravast!!!!!!! Kui laps oli horisondi taha ära kadunud, siis ma lihtsalt istusin oma autos ja vaatasin seda hullumaja!!!!! Mida rohkem kooli alguse aeg lähemale sai, seda hullemaks olukord läks!!!!!! Paar vabatahtlikku korrapidajat püüdsid küll liiklust reguleerida, ent mitte ükski märk ei seganud kedagi parkimast kuhu iganes juhtus või peatuma, kus aga pähe tuli või pressida ennast rahvamassist läbi...... Igasugusest viisakusest ja inimlikkusest polnud jäänud järgi jälgegi!

Mul võttis oma 10 minutit aega, et oma parkimiskohast välja saada ja siis haneritta võtta kõigi koolist eemalduvate sõidukitega.......  Kojusõit võttis järgmised 20 minutit, sest see hanerida lohises teosammul ja nagu ikka, enamus naistekari roolis, siis igaüks lahkus areenilt väärikalt, ent turvaliselt 5km/ tunnis.

Pealelõunat kasutasin ma oma talupoja-arukest ja sättisin end teele TUND varem, lugemisprillid ja raamat kaenlas, lootes kavalalt heale parklakohale!!!!!

Mind troonis edu, taaskord peale 15 minutit ja 2.1 km.... saingi koha otsevaatega väravale, 100 m kaugusel, polnud miskit snaipripüssi vaja ega midagi.
Lugemisest kusjuures aga asja ei saanud, sest jälgisin ülejäänud 45 minutit väljas toimuvat: kuidas kavalpead hakkavad varem kohale imbuma, kuidas kavalaimad neist pargivad nii suurte vahedega, et seal kus pargib kaks autot, saaks normaalsel juhul parkida 5..... ja kui siis keegi palub kedagi edasi liikuda ja parkida tihedamini, siis .... need palved lähevad kurtidele kõrvadele. Igasuguse parkimist ja peatumist keelava märgi alla sätiti end parkima esimesel võimalusel, nagu ka kõikide kooli vastas asuvate majade sissesõiduteed.... Taas mitte ükski reegel ei lugenud, täielik anarhia, kes ees see mees!!!!!
Omast meelest oli mul hea koht. Jap, 2.30, ent 2.50 oli vaateväli ja terve tee blokitud, sest mõlemal suunal oli lisaks teeäärsetele parkimiskohtadele ka tee ise seisvaid autosid täis!!!!!!!!!!! Enamuses autodest vehiti ja kisati või vilgutati tuledega.....

Ma ei uskunud oma silmi!!!!!!!!!

Karina kooliväravas ka ei uskunud oma silmi!!!!!!!

Ent õnneks tal jätkus oidu hakata teed ületama, kui organiseerimiskomitee ja korrapidajad ülekäigukoha parkivatest sõidukitest puhtaks lõid ja siis ma juba seisin ja ootasin teda, teisel pool ülekäigurada!

Segadus oli kirjeldamatu ja laps õnnelik, et mu kohe üles leidis!

Tagasi autos, algas vaevaline tee kodu poole! Minu õnneks sain kiiresti oma parkimiskohast minema, sest auto, kes mulle teed andis, vajas seda. Ent siis ootas meid taas ees 3 km pikkune hanerivi....

Nii et selle kivi all on peidus see vähjake!!!!!!

Kool kena, Jumal kodus, ent liiklus on täiesti reguleerimata! Ma kahjuks homme ei saa seda teatrit vaatama minna, ent samas ei kujuta ette, et pean iga päev sellise olukorraga silmitsi seisma....
Tagasi kodus, lõime Googlemapi lahti ja tegime selgeks kohalikud tagatänavad ja koostasime plaani, mille järgi tegutseda!

Isegi laps sai aru, et kõige parem oleks siiski, kui tema jala ennast kooli/ koju veaks, sest see tundub igaljuhul olevat kiireim ja parim lahendus.... No naist sõnast, vaatame, kas ta saab korragi hakkama oma 2.6 km jalgikäimisega (jalgsi on tee kooli poole km võrra pikem, kuna kiirtee ja raudteeületus-sillad ei asu just kohakuti ega ka sirgjooneliselt marsruudil!)

Mis ma oskan kosta... elamust rohkem kui rubla eest!!!!





Kommentaarid