Tuulest saabunud

Ma pole vist kunagi tuulepoissi nii armastanud, kui eile pealelõunal kell 5....

See tuulepoiss lennutas meile kümnekonna minuti jooksul kohale värske, jahutava ja karastava õhu, mis tuhises läbi taga-aia, vallutas maja ja pani meid kõiki rakkesse kardinaid-ruloosid-aknaid-ja-uksi avama!!!!!

Ja mitte ainult meie ei tundnud taas elust rõõmu, vaid ka longus neljajalgsed said imeväel elule tagasi toodud!!!!!!!

........

Meedia väitel on ekstreemset kuuma palju raskem üle elada ja sel korral ma nõustun täiesti teadjatega!
Eks igaüks tirib ju köit omas suunas, külmas kliimas on omad raskused, kuumas hoopis teised!!!!

Minu enda kogemus ütleb, et pole olemas külma ilma, on valed riided ja ilmselt ka valed ehitised. Kuumaga aga ei aita ei riie ega ehitis... Külmaga, isegi kui oled sissepakitud, saab eluga täiesti tavaliselt edasi minna, mõnevõrra ehk kohmakana.... Kuumaga aga vajud letargiasse ja ... lihtsalt talud hambad ristis. Higi voolab, süüa ei taha, juua tahad, ent see ei kosuta, magada ei saa, õhku ei ole, aeg liigub teosammul.... Võtad külma dushi või supled meres, 10 minuti pärast oled alguses tagasi: higi voolab, juua tahad, ent see ei kosuta, õhku ei ole, magada ei saa..... Mind leevendas märg käterätik pähe keeratuna või siis magamine märja lina all.... Loomi kahjuks sellega aidata ei saanud, kuigi püüdsime nende olemist teha talutavamaks mis iganes moel. Elamine nägi välja kui tõeline laager, koondunud suurde tuppa, loomad ja inimesed läbisegi, kõigil koonud konditsioneeri suunas.....

............

Sellise kuumaga oli rivist väljas rongid, rahvas nõretas nördimusest, sest kui isegi rong saabus, siis edasi see liikus teosammul ning rongide konditsioneerid lakkasid töötamast.... Australian Openil anti kuumast tingitud terviserikke tõttu kiirabi 1000 inimesele päevas... Kiirabi teenustel üle Melbourne oli südameseiskusega patsiente iga 6 minuti taga.... Elektritarbimine oli laes ja lähenes kriitilisele. Vett tarbiti kaks korda enam. Tulekahju oht oli ekstreemne ja igasugusest lahtisest tulest oli isegi keelatud MÕELDA!

Eelmisel korral, kui oli tegu samasuguse kuuma ja tuulise ilmaga 5 aastat tagasi, sai toimuma Black Saturday (http://en.wikipedia.org/wiki/Black_Saturday_bushfires), massiivne metsatulekahju Melbournest natuke väljas, mis nõudis 173 inimese elu. Siis süüdistati kõike ja kõiki, ent ma loodan, et midagi ka õpiti: inimestel peaks olema kodus päästeplaan, mis tuleks käivitada igasuguse ohu korral, olgu see siis tuli või ka vesi....

Selleks korraks saime oma elu rööpasse ja tagasi õnnelikult oma igapäeva rutiinis.

Ent päästeplaan kui selline, see on midagi, millega meil tuleb natuke tegeleda, sest... me pole isegi kokkuleppele saanud, kus oleks meie pere MEETING POINT... (koht, kus pere peaks kokku saama, juhul, kui koduni ei pääse!).

Aga nüüd naudime siis ilma ja särasilmseid loomi ning lõpuks ka laupäeva, mis lõpuks ikkagi saabus!






Kommentaarid

  1. No önne teile leevenduse puhul. Meie oleme kohmas ja kohmakad. Isiklikult sellepärast, et on vale maja (suvila) ja mina ei viitsi soojemaid riideid välja otsida.
    PS: olen aastaid peaceinsideme lugenud ja nautinud, jätka samas vaimus!

    VastaKustuta

Postita kommentaar