Olukorrast rindel

... sest rinne see on!

Sel korral on tapvaks vaenlaseks ekstreemselt kuum ilm!!!!!

Meedia on kajastanud juba mitu päeva hoiatusi nõrkadele ja väetitele, et ärge sellise ilmaga nina kodust välja toppige või veelgi parem saatke see aeg mööda kliimaseadmetega varustatud ostukeskustes või kinos....

Ekstreemseks loetakse meie kandis kõike üle 40 kraadi ulatuvat!!!!! Melbourne õnneks ei seisa kuigi tihti selliste numbritega silmitsi, ent  hetkel on nii, et KURAT, KUS ALLES KÜTAB!

Kell 6 hommikul oli 22 kraadi ja meie reipad. Kella 9-ne 29 kraadi ka veel kukalt sügama ei pannud.
Kell 1 päeval näitas meie auto termomeeter 41 kraadi varjus ja praegu polegi enam kindel, kui mis temperatuuril see päike seal õues kütab....

Seega, "rasketele" aegadele kohaselt, oleme oma külmkapi KÜLMA toitu täis varunud ning kohandanud elusviisid vastavalt oludele.

Huskid on kogutud tuppa ja põrandaplaatidele laiali määritud. Lebasklejaid on vahelduva eduga täis köök, koridor, pesumasinaruum ja vannituba.....  Liiklemine meie majas sarnaneb hetkel lühimaa tõkkejooksuga, ainuke vahe on, et tõkked tekivad ette hoiatamata, seega sprinter peab olema valvas, et huskide otsa ei koperdaks. Mul on tunne, et ma ka vist varsti laotan end põrandale  maoli maha, sest istudes siin arvuti taga ja tegelikult mittemidagitehes, higi ikka jookseb vulinaga.

Ent oiata ei saa, sest mingi nipiga on ikka veel toas jahedam, kui õues.

Ainuke, kes on näidanud välja oma ränka nördimust, on muidugi kass!
Ta käis juba eelmistel päevadel mulle kurbade silmadega otsa vaadates rääkimas, et memm, aitab küll, too talvetaat koju....
Nii ta siis vaarub aegajalt vaatevälja, peletamaks nälga KÜLMA känguruhakklihaga, et siis seejärel kiirelt põõsastesse või auto alla peitu pugeda.... Viimati kui ma ukse vahelt selle sõduriga kontakti püüdsin saavutada, siis nägin, et Kirkwoodi Tänava Krahvil oli jätkunud jõudu ainult pool kere auto alla peitu saada...... Saba ja väljavenitatud tagajalad reetsid ta asukoha.... Ent pange nüüd taskurätid peitu, sest krahv on elus, silmad tühjad, ent meekollased ja ilmselt öösel peaks ta tagasi oma krahvile omasele ülbiku vormis olema.... Ja nii ta siis kannatab seal maja ees, sest tema uhkus ei luba huskidega samu põrandaplaate jagada!

Ent kuskilt sealt kuumalainest peaks peagi ilmuma pea 4 nädalat kadunud laps!!!!! Ja see tähendas, et meie, kui absoluutselt jõulusuutmatud, pakkisime täna higiste sõrmedega lapse jõulukingid lõpuks ära..... Siiani ju nagu aega oli, ent meie oleme meistrid asju viimasele minutile lükkama!

Aga kus mina küll täna öösel magan, pole veel selge! Ilmselt kolin trampliinile kuupaistesse tuulele ja õhule lähemale, teised pereliikmed peavad oma sääsehirmus piirduma kuumaksköetud majaga!

Elame veel!

Perepea just jõudis koju ning teavitas, et meie Mitshubishi oli talle teada andnud, et õues on 45 kraadi sooja! Miskipärast on mul tunne, et villased sokid saavad mõneks ajaks rivitult võtta......

Kommentaarid