Melbourne 2012

Üleeile tabas Melbourne liikluskaos.
Varahommikul ütles üles üks oluline kontrollpult juhtimiskeskuses, mis haldab linnakeskust läbivaid kahte tunnelit. Ja see tähendas seda, et kui oleks kummaski tunnelis midagi juhtunud, siis poleks avarii vms korral suudetud tunnelis mingit evakuatsiooni läbi viia. Ja see, et see pult üles ütles, oli sedavõrd erakorraline, et liiklejate turvalisuse tagamiseks ja riskide vältimiseks otsustati jätta mõlemad tunnelid suletuks, kuni probleem lahendatud.

Seega oli neljamiljonilise linna hommikused tööleruttajad pandud olukorda, kus senine liiklusloogika löödi uppi. Nimelt need kaks tunnelit ühendavad linna olulisemaid kiirteid lõunast põhja ning läänest itta. Enamjaolt on ju igal hommikusel tööleruttajal oma rutiinne marsruut, mida mööda siis silm alles poolkinni töö suunas purjetatakse. Ja ma ei kujutagi ette,  mis seal tegelikult toimus, kui selgus, et edasi enam ei saa ning tagasi ka mitte, kuna selja taha laekus järjest uus laviin tööleruttajaid! Jumal tänatud, et on koolivaheaeg, seega polnud lastega emasid eriti palju liikvel! Meedia väitel ulatus kahju miljonitesse (inimesed ei jõudnud lennukite, rongide, busside peale; ärikoosolekud jäid ära, inimesed lihtsalt istusid oma autodes lõksus...)

Ma kujutan juba ette seda sapipilve, mis kõik need juhid ja nende kaasreisijad seal õhku paiskasid. Jumal tänatud, et neile ei jäänud ette keegi asutusega seotud asjapulk, kes ilmselt oleks elusalt nülitud ja seejärel preeriakoertele söödetud.... Säh  sulle turvalisust! lol

Ma pean mainima, et Antonio kruiisis ka just selles tohuvabohus. Ma kujutan ette ka seda, kuidas ta seal autos märatses ja ilmselt oli tema meelest peasüüdlane Austraalia peaminister, kes juhtumisi on naine ..... Ma tänan õnne, et ma sel päeval hoolega oma nõmedat tööd tegin ja täies teadmatuses kuskil 50 km eemal viibisin. Vahelduseks on isegi tore olla maalt ja hobusega!

Ja siis on Melbourne elanikud moodustanud uskumatult ühtse rinde turvalisuse tagamiseks. Nimelt poolteist nädalat tagasi läks kaduma öisel ajal noor naine, kes oli teel baarist koju. Minna oli mõnisada meetrit ning isegi kui sõber pakkus, et saadab ta koju, oli naine ise täiesti kindel, et saab hakkama, et mis seal ikka....... Koju ta aga ei jõudnud. Nagu alati on esimeseks kahtlusaluseks naise lähimad inimesed. Meedia andis kogu aeg ülevaadet, kuidas uurimine edeneb. Politsei tegi oma tööd , kammis ümbruskonda ja küsitles inimesi. Loo lahendas aga ühe poe turvakaamerale jäänud salvestis, mille uurimisel ja avalikustamisel jõuti ühe kindla meheni. Tänaseks on see meesisik kinni peetud ning kahjuks juhatas ta poltseiväed selle noore naise hauani umbes 50 km eemal. Kogu Melbourne oli põlvedel, sest sellist lugu, et rahvarohkel tänaval laupäeva öösel röövitakse keegi ära..... seda just naljalt siinmail ei juhtu. Ja et kui vägistada, siis milleks tappa??????
Nüüd on selle poe ette, mille turvakaamera salvestis osutus olulisimaks tõendiks, tekkinud omapärane altar , kuhu siis kogu aeg lilli tuuakse, täiesti tavalised inimesed, kellest keegi seda naist muidugi ei tundnud, ent keda liigutas see lugu. Ja lisaks sellele viidi eelmisel pühapäeval läbi sellel tänaval protestiaktsioon: 30 000 inimest marssis vaikuses, kandes plakateid vägivalla vastu ja naiste turvalisuse tagamiseks.
Tapja ise aga viidi kõrgendatud meetmetega vanglasse, kuna tema elu on nüüd omakorda ohus täna avalikkuse survele.
Antud hetkel naabruskond turvab end ise, inimesed on täiesti teadlikud, et oht on out there ning hoiavad silmad kõrvad lahti!
Mina ei karda endiselt midagi!

Kommentaarid