Ideaalmaastik

Tagasi tööl ja elul kohe jumet!!!!! Tants aurukatla ümber käib ja vahel ei usu ma oma silmi, et kas see kõik on ilmsi või elan ma halvas unenäos!

Ühel ilusal päeval kutsus meie tootmisjuht minu, minu kolleegi ja ühe eestöötaja kontorisse "kohvile"..... No kui meie ettevõttes juba kedagi massist eristatakse ja kontorisse jooksutatakse, siis see juba lõhnab vitsa järele! Teel kontorisse siis panin vaimu valmis talumaks vitsahoope....
No istusime siis kolmekesi teisel pool tootmisjuhi lauda. Tootmisjuht hakkas peale surnumatja häälega peale:
- Ma lootsin Teilt paremat üritamist!!!!!! Ma olen Teis pettunud!!!!! Ma vähemalt eeldasin Teilt kolmelt mingisugust pühendumust!!!!!!!!!!!
Meie mittepühendunute patused pead hakkasid pahandust teinud koolipoiste kombel allapoole vajuma...... ent pointi ei tabanud......

- Meie mahesalat, rukola ja spinat on Woolworthsi poolt tagasi saadetud.
Eeldatavasti pidi see olema tõehetk!? Meie mittepühenudud peades ei liikunud midagi, peale selle, et need veel rohkem allapoole vajusid..... Woolworths on nimelt suuruselt teine Austraalia supermarketite kett ja nendega sa ebameeldivusi ei taha, eriti toiduainetetööstuses!

Seepeale lennutati lauale mõlemate toodete näidised samast partiist ja siis hakkas peale et mis kõik valesti on....

- Need pidid olema meie parim võimalik toode ja me ei läbinud testi!!!!! Kas te saate aru, et see on nagu abielu: enne pulmapäeva olete ilus ja hea ja hoolitsetud, peale pulmi pole enam vahet ja võite rihma lõdvaks lasta.....  Nii oli ka meie plaan: kosida Woolworths, saada leping ning siis.... minna eluga edasi.....
 Kolmes peas ei liikunud endiselt midagi. Madalamale nad ka ei vajunud, sest kehal on piirid.....

- Me võtsime need näidised 15. mail.... ja VAADAKE TÄNA!!!!! Absoluutne läbikukkumine!!!!!!

Oot, oot, minu peas hakkas küll miski virvatuluke vilkuma ja isegi sellevõrra, et ajasin oma kaela sirgu ja pea püsti, vaatasin kalendrisse ning..... tegin järgmise avalduse:
Vat lugu on selles, et mina pole kuulnud midagi sellest Woolworthsiga kosjasobingust ning lisaks sellele olin ma ka gripiga kodus haiguselehel alates 14.mai kuni 21. mai..... Nii et ma ei leia, et ma midagi tegemata või valesti oleks teinud!!!!!!!!!

Siis hakkasid ku kõrval ka ülejäänud kaks pead sirgenema ja julgustust saades ajasid nemadki end püsti ja mõlemate peade omanikud kinnitasid, et nemad pole küll haiged olnud, ent Woolworthsist pole neile ka keegi maininud või vähemalt vihjanud, et mingi spetsiifiline pulmaplaan käimas on.

Sellele järgnes Beethoveni pikk paus... esitatud meie tootmisjuhi poolt, kelle põsed selle suurepärase esituse ajal muutusid aina rohkem punapeedipunasteks.....

Vaikuse lõpetas lause:

-Ok siis. Aga täna peame me tegema uued näidised ning need peavad olema parimad võimalikud!!!!!!

Ok mate.... we will do our best!

Meie segaduses kolmik siirdus tagasi tootmisse. Me kõik tundsime suht sitamaitset suus ja ma võin käe südamele panna ning väita, et see sitamaitse aina süvenes, kui ma läksin kontrollima meie toorainete laos olevat kraami. Ma nimelt peale pikalt haiguslehelt naasmist ei tööta enam tooraine laos ja mul enamasti pole ka ülevaadet, mis tuleb sisse ja kuidas see välja näeb. Minul on oma vastutusala ja ma olen lõpuks aru saanud, et nii nagu keegi ei tule mulle poolele teele vastu, ei tasu mul ka teiste tööd nende eest ära teha! ... ent sellel hetkel laos olevat mahespinatit nähes..... oh jumal...... sitast ei saa ju saia teha, või mis?????????

Ja sellele järgnes midagi tõelist ilusat! Ma nimetasin selle episoodi oma elus: "KUIDAS ME KASKESID VALGEKS VÄRVISIME" (võttes aluseks nõuka ajal levinud linnalegendid,m kuidas enne kindrali saabumist väeossa, värviti seal kased valgeks ja muru roheliseks)

Ok, meie puhul me siis tegime sitast spinati! Ma palusin omale 4 töölist, kellelt omakorda palusin äärmist pühendumust ning samas ka delikaatsust spinati käsitlemisel, enne kui poole peopesa haaval hakkasin seda spinatit konvereierile panema. See spinat oli juba enne käsitlema hakkamist suht vaevatud ning rutjunud moega. Me noppisime välja KÕIK lehed, milles vähegi miskit viga. Nagu ma alati õpetan teadmatuid: kui vähegi kahtled, ära läbi lase! Ütleme nii, et 10 spinati lehest 2 läbis töötajate testi, millest mina siiski veel ühe eemaldasin. 4 kg spinati sõelumiseks kulus meil poolteist tundi. Rahvas vooris meist mööda ja uudishimulike küsimuste peale vastasin, et teeme kuningannale õhtusöögiks spinatit. Üks lihtsameelne oli äärmiselt hämmastunud: issake ma ei teadnudki, et kuninganna Melbournes on.....lol
Mina polnud tulemusega endiselt rahul. Tootmisjuht väitis, et pole hullu, kõik korras. seega seirasin siis selle spinati pesu, anudes mu abiliselt ääääääääärmist delikaatsust ja lõpuks pakkisin selle kuldspinati käsitsi leht lehe haaval karpi.
Ent absurdil polnud lõppu: rukolal olid liiga pikad varred, seega lõikasime kääridega need lühemaks.
Salatilehed sättisime käsitsi kenasti karpi, lastes kogu värvigammal hiilata.

.......

Loo lõpplahendust ma ei tea. Kas kosjad said/saavad sobitatud, pole teada. Tõde on, et me valetasime kõigepealt iseendile ja siis ka pruudile ning takkajärgi ka Austraalia tarbijale. Ja kogu selle seebiooperi vallandas tegelikult müügijuht, kes 15. mail hüppas tootmisse sisse, haaras esimesel töölisel, kes vähegi inglise keelest aru sai, varrukast: hei, kuule kraba mulle 3 karpi salatit, 3 karpi spinatit ning 3 karpi rukolat.... Keegi kogu tootmisest ei teadnud midagi käimasolevast kosjakampaaniast. Tootmisjuht teadis, ent.... Õnneks ta vähemalt hiljem vabandas minu ees ja nentis, et teinekord ikka uurib asja enne, kui päid hakkab maha lööma!

Sellegipoolest, anna tõele au, sellist kuldspinatit vms me ei suuda toota tööstuslikes kogustes ning ma usun, et lahutus tuleb õige pea peale pulmi..... Ja kas see polnud nn. wake up call..... aru saamaks, et üle oma varju ei hüppa??????

Ent midagi ei muutu. Ma tean, et ma olen kontoris tõeliselt not welcome, sest kui mina sisse astun, tähendab, et miskit on mäda! Üks tootmisülevaatajatest ütles mulle, et kuidas sa endiselt viitsid siin iga päev 100 korda edasi-tagasi tallata, kui mitte keegi ei hooli!!!!!! Mina vastasin, et kui ma siis ühel päeval enam ei talla, siis tuleb see kõik mulle tagasi. Ja see pea mida saetakse, on sel juhul minu oma.... sest ta ei reageerinud, kui olukord nõudis! Ja ma muuseas märgin kõik nn. mittevastavused ning oma tegutsemise ära ka oma paberitöös ning samas mainin ka ära, kes juhtkonnast on otsuse taga ja millele ta sel hetkel põhines! Lihtsalt et kaitsta oma seljatagust!

Ja siis on kõik need ülejäänud 100 pisiasja....
- nagu näiteks suuremeelne pakkumine koolituseks töökohal. Ma olin end just kirja pannud kvaliteedikoolitusele, ent kuna see eeldas, et ma saan teha kodused tööd meie ettevõtte baasil, siis informeerisin sellest ka oma otsest ülemust. Tema kohe, et eiiiiiii, ära tee, me just plaanisime koolitust firma kulul, nii et no worries..... Ok, ütlesin siis oma koolitusest ära.
Sel nädalal siis võeti meid kokku ja teatati pidulikult, et me kõik oleme õnnelike väljavalitute hulgas, keda hakatakse ettevõtte kulul koolitama. Ahjaa.... see kõik saab toimuma korra kuus..... ja nii järgnevad 3 aastat!!!!! Ja kolmes keeles!


OOOOOOOOT????????? Et saada toidukäitluse kursuse paber ja selleks kulub 3 aastat??????? Selle aja peale peaks me olema vähemalt tuumafüüsikud salati alal! Aga arvestades, et kursus peaks toimuma korra kuus ja paralleelselt iga kord tõlgi poolt tõlgituna ka vietnami ning kambodza keelde, siis ...... Ma juba uurin uusi koolituse võimalusi ja ma ei eelda, et keegi teine peaks minu eest maksma. Ikka ise jaksan enda eest hoolitseda.  Ja minu soov on  saada mingi arvestatav koolitus kvaliteedialal, mitte kvalifitseeruda diplomeerituks tuumafüüsikust tehasetööliseks!

Ning muuseas, koolitusele registreerimisele lennutati mind kiiresti migrantide halli, ent laia massi: küsides minu kõrgeimat haridustaset, vastasin ma, et veterinaarmeditsiin 1992. Ei, meid ei huvita teie miskid x ülikoolid kuskil..... mis maa see oli, eeeeeee.......... eeeeeeeeeee  ............ istonia...... kusiganesseekapoleks, me tahame teada, kas sa keskkooli oled ikka läbinud või mitte?????? Mis ma ikka rohkemat oskasin kosta, kui ... ei, mina olin imelaps ja läksin algkoolist otse ülikooli!

Kurat, igav selles elus küll ei hakka!!!!!!

... will continue......

Kommentaarid