Estonia...... estonian ....

Nagu ma olen siin maininud, ega sellist maad nagu Eesti, siin eriti ei teata. Ent sellegipoolest aegajalt kusagil taustsysteemis siiski jookseb labi midagi Eestiga/ eestlastega seotut.

Karina kooli kylastasin yhel paeval kylalised, opetajad yle maailma, kes siis jalgisid tegevust klassides. Tema klassi sattus noormees, kes .... YLLATUS YLLATUS...... oli parit Eestist!!!!!! Ja siis oli taaskord Karina tahelend, sest ta suutis seda noort meest yllatada, teades mis ja kus Eesti on!

Esikaane lugu oli muidugi kadunud Eesti tydruk, Pirjo Kukk. Selle tytarlapse nagu jooksis labi igas telekanalis ja oli yles pandud ka igas uudistekanalis. Ja seda isegi Eesti meedias. Aga see osutus ka ainult 5 minutiseks kuulsuseks, sest peale seda, kui tytarlaps endast politseile teada andis, siis uudis ununes kohe.

Siis oli omakorda esikaane ja meedialugu, kuidas keegi Kaia Kanepi Eestist voitis French Openil (oli vist ikka seal, minu teadmised spordist on ju olematud.....) Austraalia enda kangelannat Samantha Stosuri' i. Ja yllatus yllatus, tagasiside kaia kohta oli yllatavalt positiivne, ning ka Stosur kiitis teda.

Eelmisel nadalal sattusin telekast vaatama miskit CIA spioonilugu. Ja seal siis yks spioonitar yritas infot katte saada yhelt vaidetavalt maailma enim tagaotsitavalt palgamortsukalt, kes oli oma 10 aastat viibinud Venemaal vangis. See mortsukas lebas hommikumantlis diivani peal ning kui tytarlaps yritas jutule saada vene keeles, siis meesterahvas omakorda yritas tytarlapsele lahenemiskatse teha ning kutsus teda KIISU, KIISU...... Asjad arenesid edasi kiiresti, sest aknast tulev kuul tappis vaese mehe ja neiu sai plehku. Kuid midagi jai algajat CIA agenti vaevama, ta ei saanud aru, mida see KIISU pidi tahendama ning ta laks oma ylikooliaegse vene keele professori jutule. Professor oli haritud ja laia silmaringiga mees ning toi tytarlapse maa peale tagasi, et KIISU pole mitte venekeelne sona, vaid see on eesti sona ning eesti keeles tahendab see kassi.
Sel korral loppes seeria sellega, et tytarlaps pani pildi kokku, et diivanil vedelenud adonis polnudki mitte OIGE tagaotsitav palgamorstukas, vaid lihtsalt keegi ...... vale ivan. ma nyyd ootan uut osa, et kas see KIISU KIISU arendab teemat edasi voi asi suikus sinnapaika ning tegevus edeneb omasoodu................

No ja eile, lapates telekanaleid, pult jai pidama saatel "Custom" ehk siis Toll. See jutustab siis lennujaamade tolliametnike igapaeva elust rohuga just selle seiklusrikkamale poolele, ehk siis igasugused rahapesud, narkootikumid, viisareziimi rikkumised jne jne. Mina sattusin nagema, kuidas kinni peeti mees, kelle karus oli kaks suurt kohvrit. Tolliametniku meelest tundusid need kohvrid kuidagi liiga nelinurksed ja rasked ning sihitult toimetaval mehel paluti astuda korvale pagasi kontrolliks. Enne kui pagas avati, kysiti et kes oled ja kust tuled. Tuli valja, et mees tuli Stockholmist ning tegu oli eestlasega (nagu muide ei naidatud). Mehe kohvrid olid aga tuubil tais sigarette, kokku 50 000..... Mees ise aga kaitus erilise juhmina, nimelt ei maletanud, mitu korda ta eelnevalt Inglismaal on kainud ja millal...... ja kuhu ta need sigaretid toimetama pidi, sellele ta ka selget vastust ei andnud. Tundus et ta lootis nagu rohkem sellele, et keeleoskus kasin ja ilmselt mangis ka "natuke" lolli ka. Aga peale ylekuulamist tal vedas.... ta sai lopuks ainult trahvi ja muidugi jalutas valja ilma kohvrite ja sigarettideta ning ilmselt tema nimi jaab pikaks ajaks UK musta listi.

Ja siis Anthony mainis ykspaev, et hommikuti toole minnes kuuleb ta aegajalt oma lemmikraadiojaamast nalju a la estonian waitress...... Eks meil omal ajal olid naljad stiilis Petka ja Tshapajev.... voi anekdoodid thusktshidest LOL! Liigutav ju? Igal maal omad tavad!!!!!

Omal mul eestlastega mingeid kokkupuuteid pole. Meie bangalos on paar korda peatunud eestlastest seljakotirandurid, aga ka nendega pole ma kohe kapanud korraldama teeohtuid ja heietanud lugusid kaugest kodumaast. Mul ju pole mingit keele- ega ka koduigatsust. Ma olen nendega pigem kokku leppinud, et meie armastame privaatsust ja ei topi oma nina ka nende ellu.

Aga jah, eestlane olla .... tahendab eksootikat! Vahemalt meie kandis! LOL!

Hakka voi ennast torvas ja sulgedes keerutama ning laskma ennast Anthonyl laatadel raha eest puuris naitama.... hahahahahaaaaaaaaaaa!

Kommentaarid