Sygis Melbournes. Talvest erineb see vaid sellevorra, et puud langetavad koik punased ja kollased lehed ning on talvel raagus. Osa puid muidugi. Pooled puud on igihaljad ja selleparast on linnapilt ikkagi suht roheline. Meie aia aprikoosipuud on raagus, aga sidrun on taislehis ja annab mulle ikka sidruneid ka! Ja kameeliad on ymber meie maja taisoites, nii et ka silmailu jatkub!!!!!!
Aga talv on siin ka pime: paike touseb meie jaanipaeva ajal kuskil 7.10 ja loojub 17.17...... nii et kell pool kuus ohtul on taiesti pime!
Sel talvel on suht rohkesti sadanud ka ja see on iseenesest hea, sest sellega on Victoria osariigi veevarud natsa kosunud!
Muuseas, see veeprobleem toeliselt eksisteerib. Meil on majapidamises lubatud ca 0.4 m3 vett paevas ja yletanud me seda pole. Kuigi me koik oleme pestud ja kasitud ja tuba korras kah. TV jookseb pidevalt reklaam, mis nagu soovitab mitte yle 4 minuti dushi all olla ja yldiselt on dushiruumis olemas ka nn. dushikell, mis naitabki 4 minutit :)
Austraallaste endi suhtumine on nii ja naa, vastutustundlikud kaituvad ka veega vastutustundlikult, aga ma olen kohanud ka inimesi, kelle silmaring pole suurem kui alustass ning kes mingitest piirangutest ei pea.
Nii palju siis sygisest ja talvest ja veest!!!!!!

Kommentaarid